Το μυστήριο της γήρανσης: Πού οδηγεί ο Μίτος της επιστημονικής έρευνας?

Η ζωή ξεκινάει από τη στιγμή της σύλληψης, με τη δημιουργία και την αλλεπάλληλη ανακατανομή των κυττάρων, μήνες πριν τη γέννησή μας. Οι επιστήμονες έχουν πια καταλήξει πως η ηλικία, ο χρόνος, είναι επινόηση δική μας. Αυτό βέβαια ελάχιστα αλλάζει την πορεία μας αφού το νήμα της ζωής μας προορίζεται να ξετυλιχθεί μέχρι να τελειώσει ή μέχρι να κοπεί. Είναι όμως έτσι; Στον θάνατο πολλοί αναγνωρίζουν το τέρας της φυσικής φθοράς, ενώ το εργαλείο για να τον ξεγελάσουμε έγκειται πια στην επιστήμη, η οποία δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για την επιμήκυνση της ζωής.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) καθώς επίσης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Ως διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, όπου ηγείται του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και Γήρανσης έχει απαντήσεις που πηγάζουν από τη σύγχρονη επιστημονική σκέψη.

Στις 11 Νοεμβρίου, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα φιλοξενήσει τον Νεκτάριο Ταβερναράκη ο οποίος θα εξηγήσει στο κοινό του TEDxChania τον τρόπο που ο Μίτος της επιστήμης μπορεί να οδηγήσει από τον κυτταρικό θάνατο στην επιμήκυνση της διάρκειας της ζωής.

15 SPEAKERS 5 WORKSHOPS 3 PERFORMANCES FOOD EXPERIENCE