Ο Δαίδ-αλλος εαυτός μας!

Για να γίνει βασιλιάς και να καταφέρει να κάμψει τις αμφιβολίες των Κρητών, ο Μίνωας ζήτησε από τον Ποσειδώνα να εμφανίσει έναν λευκό Ταύρο, ώστε να πείσει τους Κρήτες ότι έχει την εύνοια των Θεών. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν έχουν τα περιθώρια για τέτοια νταραβέρια με Θεούς, όμως μερικοί είναι εξίσου ευρηματικοί, καταφέρνοντας να παντρέψουν την πολιτική με την καινοτομία και –ω, τι έκπληξις- με το κοινωνικό καλό.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και με εργαλείο την τεχνολογία έχει καταφέρει να αναδείξει τον Δήμο Τρικκαίων σε πρότυπο. Ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό, ΑΤΜ και υπηρεσία διανομής πιστοποιητικών για όσους δεν μπορούν λόγω απόστασης να επισκέπτονται τις δημόσιες υπηρεσίες, ξεκάθαρη στροφή της εκπαίδευσης στην τεχνολογία, με εξοπλισμό ρομποτικής και προγραμματισμού στα σχολεία, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που καθιστούν τον Δήμο Τρικκαίων ξεχωριστό, πρότυπο και καινοτόμο.

Ελάτε μαζί μας στις 11 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, για να ακούσουμε από την κεντρική σκηνή του TEDxChania τον Δημήτρη Παπαστεργίου να μας μιλά για την νέα εποχή στην πολιτική. Αυτήν που συνδυάζει την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση με την εξυπηρέτηση του πολίτη.

15 SPEAKERS 5 WORKSHOPS 3 PERFORMANCES FOOD EXPERIENCE