Το Φιλανδικό σύστημα εκπαίδευσης

Η παιδεία και η εκπαίδευση είναι διαφορετικά πράγματα. Είναι όμως και ανεξάρτητα; Το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει κάποια υπαρξιακά προβλήματα. Δεν ξέρει πως θέλει να είναι. Είναι κυκλοθυμικό και θερμοκέφαλο, κάθε χρόνο είναι και διαφορετικό. Αυτό που λείπει, είναι το όραμα. Ένα όραμα προς το οποίο να οδηγούν οι σπασμωδικές αλλαγές που υφίσταται κάθε χρόνο.


Η Jaana Hannele Oikarinen Βασιλόπουλος έχει γεννηθεί στο Ταμπερε Φινλανδίας. Εκανε την φυσιολογική σχολική διαδρομή 12 ετών στο δημόσιο σύστημα παιδείας της Φινλανδίας.Μετά, σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (τότε ΑΣΟΕΕ) στην Ελλάδα με πτυχίο το 1987 με ειδίκευση στο Μαρκετινγ. Μεταπτυχιακες σπουδές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης 1999-2000 του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απο το 2000 εργάζεται στην Πρεσβεία Φινλανδίας, αρχικώς υπευθυνη για εμπορικά θέματα και τώρα πλεον υπευθυνη για θέματα εμπορικά, τύπου, μορφωτικά κλπ.


Η Jaana Hannele Oikarinen Βασιλόπουλος θα έρθει στο TEDxChania και θα μας μιλήσει για το σύστημα εκπαίδευσης της Φινλαδίας: πώς λειτουργεί, τι το κάνει τόσο ξεχωριστό, και γιατί θεωρείται πρότυπο σύστημα εκπαίδευσης, παγκοσμίως.

15 SPEAKERS 5 WORKSHOPS 3 PERFORMANCES FOOD EXPERIENCE