Αλληλεγγύη Πειραιά: δημιουργώντας βιώσιμες κοινότητες

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το ανθρώπινο γένος δε θα είχε επιβιώσει χωρίς τον Προμηθέα. Όταν στον κόσμο υπήρχαν μόνο θάλασσες, δέντρα και θεοί και έπρεπε η γη να κατοικηθεί, ο Προμηθέας διέκρινε πρώτος την ανισότητα μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Βλέποντας τον άνθρωπο γυμνό, χωρίς παπούτσια και κανένα όπλο, εξασφάλισε την επιβίωσή του κλέβοντας για χάρη του τη φωτιά από τον Ήφαιστο και την έντεχνη σοφία από την Αθηνά. Ποιος θα γλιτώσει όμως το ανθρώπινο γένος από τις ανισότητες του σήμερα;

Ο Κωνσταντίνος Καρράς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Παρατηρώντας την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση του 21ου αιώνα και τους συμπολίτες του να βρίσκονται στο περιθώριο, δεν άργησε να εκφράσει την ανάγκη του για έναν καλύτερο κόσμο όπου ο άνθρωπος θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τον εαυτό του. Έτσι, το 2012 συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην Αλληλεγγύη Πειραιά όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα τη συμμετοχή του σαν συντονιστής της δομής.

Στις 11 Νοεμβρίου, το TEDxChania θα φιλοξενήσει τον Κωνσταντίνο Καρρά ο οποίος θα μας μιλήσει για την  Αλληλεγγύη Πειραιά και θα μας υποδείξει τον τρόπο δημιουργίας βιώσιμων κοινοτήτων. 

15 SPEAKERS 5 WORKSHOPS 3 PERFORMANCES FOOD EXPERIENCE