Το τελευταίο σημείωμα. Σκέψεις...

 

Τι είναι αυτό που μετατρέπει μια ιδέα σε ιστορία και μια ιστορία σε εικόνα; Ο κινηματογράφος, η έβδομη τέχνη, αποτελεί σπουδαία ανακάλυψη των τελευταίων 120 χρόνων, ικανή να υποβάλλει το κοινό σε συναισθήματα τεράστιου εύρους. Ο σεναριογράφος αποτελεί τον εμπνευστή της ιστορίας και ο σκηνοθέτης τον αφηγητή της, με τις μυθοπλασίες να κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Παντελής Βούλγαρης είναι Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης. Μεγαλώνοντας κατά τη διάρκεια συνεχών κοινωνικοπολιτικών μεταβολών οι οποίες τον σημάδεψαν, δεν μπορούσε παρά να τις μεταφέρει στην τέχνη του ενώνοντας το σήμερα με το χθες. Ο Παντελής Βούλγαρης κατάφερε να ξεχωρίσει, κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Στις 11 Νοεμβρίου, ο Παντελής Βούλγαρης θα ανέβει στη σκηνή του TEDxChania και ξετυλίγοντας τον Μίτο προς τα πίσω, θα ενώσει το παρελθόν με το παρόν, δίνοντας μια αίσθηση συνέχειας όπως μόνο αυτός ξέρει!

15 SPEAKERS 5 WORKSHOPS 3 PERFORMANCES FOOD EXPERIENCE