Μητέρα SOS

Μητέρα. Έννοια αρχέγονη που δεσπόζει στην αρχαία ιστορία, τη μυθολογία και το σύγχρονο κόσμο. Κυρίαρχη και καθοριστική για τη γέννηση μα κυρίως για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στην ελληνική μυθολογία, εντοπίζει κανείς επαναλαμβανόμενες μητρικές φιγούρες που συμβόλιζαν τη ζωή και τη δύναμη με πρωταγωνίστριες τη Μητέρα Γη που συνέβαλε στη δημιουργία της φύσης, των ζώων και των Τιτάτων καθώς και τη Ρέα, τη Μητέρα των Θεών.


Η Σέβη Μόσχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και πραγματοποίησε τις σπουδές της στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ. Πριν 12 χρόνια, συνειδητοποιώντας ότι το νόημα της ζωής αφορά την προσφορά στην κοινωνία μέσα στην οποία ο καθένας μας ζει και αναπνέει, αποφάσισε να στραφεί στη φροντίδα της κοινωνίας του αύριο μέσα από τους ανθρώπους που θα την ορίσουν, τα παιδιά. Σήμερα, ζει και εργάζεται στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης και έχει την τιμή και τη χαρά να την αποκαλούν μαμά 8 παιδιά.


Στις 11 Νοεμβρίου, το TEDxChania θα υποδεχθεί τη Σέβη Μόσχου η οποία θα μας μιλήσει για τον καταλυτικό ρόλο και την πολυπλοκότητας της έννοιας “Μητέρα”.

15 SPEAKERS 5 WORKSHOPS 3 PERFORMANCES FOOD EXPERIENCE