Η γλώσσα ως μίτος- Ο λαβύρινθος της ετυμολογίας.

Υπάρχουν τρεις παγκόσμιες γλώσσες επικοινωνίας. Η μία είναι η γλώσσα του σώματος, ο χορός, η κίνηση. Η άλλη είναι τα μαθηματικά, στα οποία ανταποκρίνεται όλος ο κόσμος και τα οποία ερμηνεύουν την φύση όλο και πιο εύστοχα. Η τρίτη είναι η συμβατική γλώσσα. Το αλφάβητο, οι λέξεις, το συντακτικό και η γραμματική.


Δε θα μπορούσε κανείς να γνωρίζει όλες τις γλώσσες του κόσμου, όμως υπάρχει κάποιος που βρίσκεται πιο κοντά από τους υπόλοιπους. Ο Ιωάννης Οικονόμου από την Κρήτη μιλάει 32 γλώσσες! Στη λίστα βρίσκονται βέβαια οι κοινές γλώσσες, όπως Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, όμως με τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές που δουλεύουν στα εστιατόρια της Ομόνοιας μιλάει Μπενγκάλι, στην Ιερουσαλήμ μιλά στα εβραϊκά με τους Ισραηλίτες, στη Ραμάλα μίλησε αραβικά με Παλαιστινίους. Μπορεί να μιλήσει με Τούρκους, Ρώσσους, Ουκρανούς, Ιρανούς στη μητρική τους γλώσσα. Και η λίστα δε σταματά!


Ο Ιωάννης Οικονόμου θα έρθει στις 11 Νοεμβρίου στο TEDxChania για να μας μιλήσει για τη γλώσσα ως Μίτο στον λαβύρινθο της ετυμολογίας. Ανυπομονούμε!

15 SPEAKERS 5 WORKSHOPS 3 PERFORMANCES FOOD EXPERIENCE